Savner du nogen at dele dine tanker med?
Du vil blive en del af et fællesskab, med andre børn og unge i alderen mellem 4-17 år, der har mistet eller er ved at miste. Vi alders-opdeler altid vores hold, så det maksimalt spænder 4 år mellem yngste og ældste medlem i grupperne.
Vi spiser sammen, snakker om de ting, I har på hjertet, og finder også tid til at lave nogle aktiviteter, som besluttes i fællesskab i gruppen.
Hvem møder du i sorggruppen?
Her vil du mødes andre unge, som kan forstå dig og hjælpe dig, fordi de ved, hvad du snakker om. De står i samme situation som dig.
Derudover vil du naturligvis blive en del af et fællesskab, med andre børn og unge. Vi hjælper både børn og unge i alderen mellem 4-17 år, der har, eller er ved at miste.
Heidi og alle i bestyrelsen har selvfølgelig tavshedspligt.
Hvad er sandplay?
Sandplay er en terapeutisk metode, der tager udgangspunkt i, at psyken er i stand til at hele sig selv under visse forhold og rammer. Det er således muligt at bearbejde og behandle svære følelser og oplevelser, som eksempelvis sorg.
Sandplay udspiller sig som en fri og kreativ proces, hvor vi kan forbinde det ubevidste med det bevidste.
Metoden blev udviklet i 1950’erne af den schweiziske Dora Kalff.
Sandplay foregår i et terapeutisk rum med to sandkasser og mange figurer. Barnet/den unge/voksne kan vælge, om han/hun vil arbejde med det våde eller tørre sand, eller begge dele.
Sandplay egner sig særligt godt til børn, fordi de her bliver mødt på deres præmisser og i deres univers – i det magiske og i legen.
Børn og unge mangler ofte ord for de følelser og det kaos, der fylder indeni. Ved brug af figurer og symboler kan barnet/den unge fortælle og udtrykke følelser, stemninger og oplevelser, som ligger uden for ordets rækkevidde.
Sandplay er særdeles velegnet til at bearbejde svære kriser og traumer, idet kommunikationen foregår i barnets/den unges eget tempo.
Igennem Sandplay vil barnet/den unges ressourcer og selvværd styrkes, og deres syn på sig selv og deres omverden vil langsomt ændre sig.
Løsningerne opstår i de eventyr og historier, som børnene/de unge udvikler i sandkassen i samarbejde med behandleren.
Eksempel på et sandplay forløb
1.
Opstartsmøde: Forældrene kommer til et møde, hvor vi drøfter barnets/den unges ressourcer og udfordringer samt formålet med forløbet
2.
Forældrene tager en snak med deres barn/unge om at starte i Sandplay.
3.
Vi aftaler, om barnet/den unge kommer alene i Sandplay, eller om forældrene er med i starten.
4.
Vi planlægger Sandplay-sessionerne, som oftest foregår én gang om ugen.
5.
Et Sandplay-forløb strækker sig oftest over 12 gange eller efter behov.
Lyder det som noget for dit barn?
Foreningens historie
Gruppens historie
Sorggruppen i Løgstør startede den 24. januar -2002 i samarbejde med Sund By, Jes Dige fra Kræftens Bekæmpelse og den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse.
Det hed teenagegruppen i Sund Bys indtil 21/2-2006, hvor foreningen: Børn og Sorg i Vesthimmerland “tog over”. Foreningens navn blev senere ændret til: Foreningen for Børn og Sorg i Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner, idet en hel del sorgramte familier i Fjerritslev-området benyttede sig af tilbuddet i Løgstør.
I 2020-2024 blev vi støttet af:
Foreningens medlemmer og private donationer
Man finder ikke et sted med folk, der har en dybere forståelse for, hvad man går igennem. Jeg ville ikke have været, hvor jeg er i dag, hvis ikke det var for sorggruppen. Gruppen lærte mig at håndtere min sorg, og bearbejde tabet, hvilket efterfølgende har gavnet mig meget, da jeg kan være åben omkring tabet
Tidligere medlem af sorggruppen